Christmas holiday

Jul + nytår


Juleferien kan beskrives med et enkelt ord, fantastisk! Jeg har haft juleferie fra den 20. december til den 6. januar og det er uden tvivl gået alt for hurtigt. Jeg var både spændt og en lille smule nervøs for julen her i England, da mange tidligere exchange students har sagt, at det kan være den sværeste tid i ens år. Jeg tror tværtimod denne tid har været den bedste i mit år her i England – so far! Min værts familie og jeg har tilbragt en masse tid sammen, hvor vi har slappet af, spillet brætspil, spist en masse lækker mad, så har vi bare hygget og set alt for mange film. Det var så tiltrængt!

Juleaften, altså den 24. var vi i katolsk Cathedral i Ely. Det er en meget stor og flot kirke, men 2 timers gudstjeneste er ikke lige min kop te… Jeg kæmpede mig igennem de 2 timer uden at falde i søvn, men Hannah (værts søster 14 år) og jeg fik et grineflip under en præken og det er altså utrolig svært at stoppe med at grine, når man først er startet – vi slap dog uden en alvorlig påtale. Da vi senere kom den aften kom hjem, Skype’de jeg med min familie, som selvfølgelige fejrede juleaften i stor stil. Det var super hyggeligt at se dem over Skype, men på samme tid også underligt.


Carolyn og jeg havde lovet Paige, at hun måtte sove i vores værelse, så vi den 25. sammen kunne gå ned og åbne gaver. Så tidligt den 25. december Kl 9:00 – selvfølgelige i nattøj, begyndte vi at åbne gaver i stor britisk stil. Det var meget afslappende og hyggeligt. Jeg fik nogle dejlige gaver fra både min værts familie og min familie i Dk. Er utrolig taknemmelig for alle de fine ting, specielt en ramme med søde billeder af Carolyn og mig, som Carolyn havde lavet + en meget smuk ring fra mine forældre. Senere på eftermiddagen kom vores nabo over med hendes 2 børn James og Will og Lindas bror Ian var det også. Så vi var 10 mennesker til middag, hvilket var hyggeligt. Men, men … britisk julemad kan jeg i hvert fald ikke anbefale, må indrømme at dansk julemad er så meget bedre! Specielt deres Christmas pudding puha, så forstår danskerne altså at lave bedre jule mad – uden tvivl!!

De kommende dage bestod så bare af nogle få ture til fitness og ellers bare ren ferie hygge. Ella og Millie var her i ferien, så huset var på fuldt drøn, men det har jeg skam vænnet mig til.
Den 27. december var jeg ude og bowle med mit svømmehold, hvilket var mega sjovt. Vi var ca. 16 personer. Jeg spilledede på bane sammen med Louise, Harriet, Ellie, Tom og Megan, desværre var ingen af os formidable til at spille bowling, lad os bare sige lidt dårlige men vi havde da nogle sjove timer sammen. Uheldigvis nok kom Tom til at kaste bowling kuglen over på den anden bane, så vi fik lidt problemer undervejs. Men vi havde det nu sjovt og det var super godt at se dem igen.

Nytårs aften var jeg til en privat fest med Jasmine, Katie, Lotty og en masse andre mennesker fra min skole. Det var overraskende godt, men det var ikke meget fyrværkeri jeg så – faktisk var der ingenting! Super overrasket! Men det var vidst også den eneste forskel fra hvad jeg er vant til. Her bliver der også festet igennem, så det mindede mig nu lidt om Danmark. Selvom jeg nu fortrækker nytår i Danmark, så var dette nytår ikke en skuffelse, men bare en del anderledes end hvad jeg er vant til, hvilket egentligt var rigtig sjovt at prøve.

År 2013 har budt på mange oplevelser og udfordringer, der var været op- og nedture og mange uforglemmelige minder, som jeg aldrig vil glemme. Disse 4 måneder i England har lært mig meget og jeg vil ikke bytte det for noget i verden. Selvom der kan være hårde dage, hvor man savner sine veninder eller familie, så føler jeg at det er det hele værd. Alle disse oplevelser vil jeg ikke havde fået i Danmark, måske vil mit liv havde set anderledes ud, hvis jeg ikke tog afsted. Men jeg ved at dette var den rigtige beslutning for mig og jeg er så dybt taknemmelig for min families støtte. Jeg kunne ikke have gjort det uden jer.

 

Torsdag den 2. januar havde Nick, Sherri og Oliver (Oliver svømmer på mit svømmehold) inviteret mig hjem til dem til en slags pre-birthday middag, da de gerne vil fejre mig. Virkelig sødt af dem og jeg fik et meget smukt armbånd i gave fra dem. Vi fik en lækker middag og Sherri havde lavet en flot kage med lys, så de sang fødselsdagssang og det hele. Blev virkelig rørt, da jeg slet ikke havde regnet med det. De er uden tvivl så søde imod mig, jeg føler lidt at de er min ekstra værts familie!

 

På min fødselsdag blev jeg fejret af min værtsfamilie, hvor Hannah havde bagt en sød kage og jeg fik nogle lækre produkter til badet. Om aften var jeg ude og spise middag med Lotty, Deima, Usha, Carolyn og Shernyn og senere på aften tog vi i biografen, hvor vi så ”The Hobbit”. Det er en ekstrem god film! Det var skam en anderledes fødselsdag end normalt, men uden tvivl en af dem som ikke vil blive glemt. Jeg er nu blevet 18 år, hvilket betyder at alt det som jeg har gjort siden jeg var 16 år, nu er blevet lovligt .. haha! Jeg har kun ca. 5 måneder tilbage i England! Tiden er fløjet af sted kan næsten ikke selv forstå det, kan det virkelig være rigtig? At jeg snart skal hjem? Jeg føler mig overhovedet ikke parat endnu, der er så meget mere som der skal udforskes og opleves. Der er under en måned til Hannah kommer og besøger mig – kan slet ikke vendte. Det virker så absurd, men jeg glæder mig vanvittigt. 

Jeg vil gerne takke alle de personer, som har taget sig tid til at sende et brev eller en pakke til mig herover julen. Det betyder utrolig meget og er virkelig taknemmelig!

IMG_1758

My birthday

IMG_1764

Lotty + me

IMG_1763

Benji min savnede baby

Benji min savnede baby

Skype med Farmor
Skype med Farmor

Millie and Ella
Millie and Ella

 

Juletræ

Juletræ

 

 

Bowling

Bowling

Paige and Ella
Paige and Ella

Nytår
Nytår

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Christmas holiday